India (nieuw!)

In India leven ontzettend veel kinderen op straat. Ze hebben ouders die door armoede of andere problemen niet voor hen kunnen zorgen of zijn wees. Ze lopen groot risico om verhandeld te worden voor de seksindustrie of voor kinderarbeid. Wij willen deze kinderen hoop bieden, zorg, veiligheid en onderwijs. Daarom hebben wij project Bachcha geadopteerd, waarover je meer kunt lezen in ons laatste nieuwsbulletin.

Bachcha (wat kind betekent) is een weeshuis in Chennai, een stad in het zuiden van India, dat tien jaar geleden is opgezet door de Indiase Freddie en Daisy. Dit hebben zij gedaan met behulp van Ferry Ruijtenberg, een van onze bestuursleden. Sinds Ferry’s betrokkenheid bij Home of Change, hebben we geregeld tegen elkaar gezegd dat het mooi zou zijn als we elkaars werk zouden kunnen versterken. Na een aantal jaar van dichtbij te hebben gezien hoe Home of Change werkt, trok Ferry de stoute schoenen aan met de vraag of Home of Change project Bachcha zou willen adopteren. We hebben hier tijdens de afgelopen bezinningsperiode over nagedacht en vol enthousiasme besloten om dit te doen. Dit betekent dat Bachcha vanaf 1 juli officieel deel zal worden Home of Change en de huisouders en andere veldwerkers van het project dan deel zullen worden van ons internationale team. Ferry blijft als projectmanager nauw betrokken bij Bachcha.

We vinden het bijzonder om ook in India van betekenis te kunnen gaan zijn. En om samen met het lokale team dit project verder te ontwikkelen. We zijn er namelijk van overtuigd dat er altijd hoop is en dat elk kind en elke moeder een kans verdient.

We zullen naast de huidige zorg die Bachcha biedt, ons ook gaan richten op gezinsbegeleiding. We willen om dit proces te ondersteunen graag een Source Project opzetten, om zo de zelfredzaamheid van moeders te vergroten waardoor ze zelf weer voor hun kinderen kunnen zorgen.

In oktober gaan we met een aantal van onze teamleden naar India om de kinderen en huisouders van Bachcha te ontmoeten. We zien hier enorm naar uit en zullen jullie na de reis meer vertellen over hoe het project er praktisch uitziet. Ook stellen we dan de teamleden aan je voor die Ferry gaan ondersteunen in zijn rol als project manager. 

Sponsors
Bachcha is de afgelopen tien jaar gesteund door geweldige sponsors en we hopen natuurlijk dat jullie betrokken blijven bij het werk van Bachcha. Want ook bij Home of Change geldt dat elke Euro die gegeven wordt, op de juiste plek terechtkomt. Giften die specifiek voor Bachcha worden overgemaakt zullen dus ook volledig naar het project gaan.

Giften voor Bachcha kunnen worden overgemaakt naar:
Home of Change
Rekeningnummer: NL52TRIO0254694330
O.v.v. Bachcha