Ikhaya Loxolo

landkaart_ZA_streepjeOns werk in Zuid-Afrika heet Ikhaya Loxolo, wat (net als Doma Mera) ‘Huis van vrede’ betekent. We hopen vanaf mei 2016 hier een huisje voor te kunnen huren waar vanuit we rust en veiligheid kunnen bieden aan vrouwen en kinderen die gedwongen in de prostitutie werken. Ze kunnen hier terecht voor een kop thee of koffie en een goed gesprek, maar ook voor andere activiteiten en trainingen die we voor hen willen organiseren.

Ons werk in de praktijk
Loes, onze field director, doet samen met een team van vrijwiligers straatwerk. Ze bezoeken wekelijks meisjes en vrouwen in de leeftijd van 13 tot 35 jaar, die op straat in de prostitutie werken. Ze worden door een pooier, armoede of andere omstandigheden gedwongen om hun lichaam te verkopen. Het grootste deel van de meiden geeft aan dat ze willen uitstappen, maar dat ze geen alternatieven hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Daarom organiseert Home of Change vanaf april 2016 naailessen voor beginners, als voorbereiding op het Source Project dat we naast ons straatwerk opzetten. We mogen hiervoor een ruimte van het Leger des Heils gebruiken, vlakbij het gebied waar de meiden op straat werken.

We willen daarnaast vanaf mei 2016 ook andere activiteiten aanbieden, zoals computertraining, een cursus budgetteren, les over werkethiek, een vervolgcursus naaien, een cursus fotografie & filmmaken en werkervaringsplekken. We doen dit in samenwerking met plaatselijke organisaties en bedrijven, die ontzettend enthousiast zijn over de manier waarop we werken.

Om dit te verwezenlijken hebben we deze actie gelanceerd, waar jij aan mee kunt doen!

Registratie Home of Change Zuid-Afrika
Omdat ons werk in Zuid-Afrika zo positief ontwikkelt zijn we momenteel bezig met de registratie van Home of Change Zuid-Afrika (Home of Change South Africa, HOCSA). Dit zal administratieve werkzaamheden en lokale samenwerking vergemakkelijken. Zodra we officieel geregistreerd zijn, zullen we het Zuid-Afrikaanse bestuur aan jullie voorstellen!

Giften voor Ikhaya Loxolo kunnen worden overgemaakt naar:
Home of Change
Rekeningnummer: NL52TRIO0254694330
O.v.v. Ikhaya Loxolo


Lees hier meer over hoe ons werk in Zuid-Afrika begon.


ACTIE!

Download onderstaande actiefoto hier en deel hem op Facebook, Twitter of per e-mail met je vrienden, familie, studiegenoten en collega’s!


Actieflyer Ikhaya Loxolo