Samenwerking

Home of Change streeft naar nationale en internationale samenwerking. Wij moedigen daarbij bestuurlijke en politieke leiders en maatschappelijke organisaties aan om met elkaar in gesprek te gaan om lokale effectiviteit met betrekking tot de beëindiging van mensenhandel te vergroten. Ook zoekt Home of Change altijd naar manieren om mensen met elkaar te verbinden of om projecten te faciliteren waarbij samenwerking tussen verschillende organisaties en instanties essentieel is. Vertrouwen en elkaar het beste gunnen staan hierbij centraal. Samenwerking motiveert ons team om rekening met anderen te houden en om anderen waar nodig voorop te stellen.

SAMENWERKINGSPARTNERS

Nationaal platform Stop Moderne Slavernij
Het nationale platform Stop Moderne Slavernij is een initiatief van Home of Change. Vanuit dit platform worden gezamenlijke campagnes en acties georganiseerd om onder andere bewustwording met betrekking tot mensenhandel te vergroten. We streven ernaar dit jaarlijks te doen rond 18 oktober, de Europese Dag Tegen Mensenhandel, te doen. In oktober 2015 hebben verschillende betrokken organisaties dit magazine over mensenhandel uitgebracht.

Guido Fokkema Fotografie
Voor onze website, nieuwbrieven en campagnes zijn geregeld foto’s en grafische ontwerpen nodig. Daarvoor werken we voornamelijk samen met Guido Fokkema, en zijn vrouw Rebekka. Zij zetten zich (vaak belangeloos) in voor Home of Change, waardoor we ons werk in de afgelopen jaren steeds verder konden ontwikkelen. Hun kijk op de wereld, maar ook op vrijheid die we vrouwen en kinderen bieden, is authentiek en verfrissend. Wat zij door middel van hun werk bieden is hoop en leven.

Netwerk Mensenhandel Friesland
Home of Change tekende op uitnodiging van Fier en het Centrum Mensenhandel Kinderhandel in 2014 het zorgconvenant van het Netwerk Mensenhandel Friesland. Dit was het begin van een mooie samenwerking met verschillende organisaties.

Weerspiegeling
Vanaf het moment dat Home of Change in Nederland begon, is Joffrey Vermeule van Weerspiegeling intensief bij ons werk betrokken. Hij heeft verschillende brainstormsessie en teambijeenkomsten georganiseerd voor ons team en voor het nationale platform Stop Moderne Slavernij. Weerspiegeling is gepassioneerd om het verhaal van de vrouwen en kinderen die wij hulp bieden, goed in beeld te brengen door middel van tekst en beeld.

ZBTranslations Een aantal jaar geleden deden we op Facebook een oproep voor een vertaler. Binnen een paar uur ontvingen we de enthousiaste reactie van Zoe Bakker van ZBTranslations. Ze wilde zich graag vrijwillig inzetten voor Home of Change. Hier waren wij natuurlijk heel erg blij mee. Zoe heeft inmiddels het herstelprogramma van Home of Change vertaald en de bijbehorende handleiding voor ons team in Zuid-Afrika.

Nelson Mandela Bay Justice Coalition, Zuid-Afrika
Tijdens onze onderzoeksreis naar Zuid-Afrika, begin 2014, kwamen we in contact met Margaret Stafford. Zij is de nationaal coördinator anti-mensenhandel van het Leger des Heils in Zuid-Afrika. Tevens is zij deel van de Nelson Mandela Bay Justice Coalition in Port Elizabeth en samen met deze organisatie zijn we in november 2015 begonnen met het opzetten van een Safe Home en Source Project.

Kili-Unlimited
Home of Change organiseerde in 2013 de Uhuru Challenge voor de vrijheid van vrouwen en kinderen die gevangen zitten in de seksindustrie. Deze uitdaging gingen wij aan met de reisorganisatie Kili-Unlimited, waarmee wij in februari 2017 wéér de hoogste berg van Afrika zullen bedwingen.

Zwartekoffie.nl
Dit mooie bedrijf heeft de afgelopen jaren een aantal keren meegewerkt aan acties en campagnes van Home of Change. Zwartekoffie.nl doet aan Direct Trade koffie, wat betekent dat er geen extra schakels zitten tussen de koffieboer en de brander en dat er bijvoorbeeld geen extra certificaten nodig zijn zoals bij Fairtrade producten. Zwartekoffie staat voor eerlijke koffie en werkt op basis van relatie met de boeren. Home of Change heeft geregeld overleg met deze mooie organisatie, om gedachten uit te wisselen over het belang van eerlijke lonen en cultureel sensitieve manieren om ontwikkelingssamenwerking te bevorderen.

Partin Twee jaar geleden zaten we om de tafel met Partin, een branchorganisatie die zich inzet voor particuliere initiatieven. De organisatie wil kleine goede doelen een stem geven in discussies over ontwikkelingssamenwerking en waar nodig belangen behartigen. Partin probeert collectief mogelijk te maken wat uitzonderlijk onmogelijk is voor organisaties zoals Home of Change. Partin streeft naar eerlijke en transparante samenwerking wat mooi aansluit bij hoe wij werken. Na een prettige kennismaking met de organisaties hebben wij ons aangesloten bij Parting.

I-do design Toen wij op zoek gingen naar enthousiaste creatievelingen om mee samen te werken voor ons project in Zuid-Afrika, kwamen wij in contact met de inspirerende Doremieke Jochemsen van I-do design. Ze ontwerpt onder andere kaarten en posters met leuke, ontroerende vrolijke teksten, maar is daarnaast ook op andere vlakken één bron van creativiteit. Home of Change en i-do design werken samen aan een uniek concept voor een project dat we over een tijdje zullen lanceren.

Heb jij ook interesse om betrokken te zijn bij het werk van Home of Change of denk je bij te kunnen dragen aan (internationale) samenwerking om mensenhandel te beëindigen, neem dan contact met ons op.