Safe Homes

Het doel van Safe Homes is om een veilig thuis te creƫren voor vrouwen en kinderen die risico lopen om in mensenhandel of hedendaagse slavernij terecht te komen of daaruit vrijkomen. Vanuit Safe Homes wordt preventieve, ambulante of residentiƫle hulp geboden. Hierbij staan veiligheid, herstel, onderwijs en toekomstperspectief centraal.

In onze Safe Homes gebruiken we een herstelprogramma dat we ontwikkeld hebben op basis van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind en het bio-psycho-sociaal model. Dit herstelprogramma gebruiken we ook voor hulpverlening aan meerderjarigen.

Home of Change steunt Doma Mera, onze Safe Home in Tajikistan. Ook zijn we, op basis van ons herstelprogramma, bezig met het opzetten van een Safe Home en Source project in Zuid-Afrika. We houden jullie op onze website en op Facebook op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bij het ondersteunen van Safe Homes zoeken we altijd naar cultureel relevante manieren om zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we zodat de mensen met wie we werken onafhankelijk blijven van Home of Change en vanuit relaties in hun eigen omgeving oplossingen zoeken voor het opbouwen van een nieuw leven.