Visie en missie

Visie en missie

Home of Change biedt vrouwen en kinderen, die risico lopen verhandeld te worden of gevangen zitten in het web van mensenhandel en hedendaagse slavernij, veiligheid en vrijheid in hun eigen omgeving.

Om dit te bereiken, werken wij aan:
• bewustwording door middel van voorlichting, campagnes en acties
• preventie door inkomensvoorzieningen (Source Projects)
• hulpverlening en opvang middels Safe Homes
• lokale effectiviteit vergroten door samenwerking met bestuurlijke en politieke leiders en maatschappelijke organisaties.

Home of Change werkt samen met de plaatselijke bevolking van landen en streeft naar cultureel relevante manieren om de zelfredzaamheid van vrouwen en kinderen te vergroten.

Vrijwilligers
Home of Change bestaat uit verschillende professionals die zich allemaal vrijwillig en op eigen wijze inzetten voor de vrouwen en kinderen die wij hulp bieden. We werken allemaal vanuit huis en hebben veel contact met elkaar om ons werk te blijven ontwikkelen en verdiepen.

Beleidsplan
Home of Change heeft een beleidsplan opgesteld tot het jaar 2018. Hierin staat omschreven wat onze plannen zijn voor de komende jaren en op welke manier wij ons nationaal en internationaal in willen blijven zetten voor de vrijheid en veiligheid van vrouwen en kinderen. Zo omschrijven we concreet hoe we in Nederland, Tajikistan en Zuid-Afrika aan de slag willen (blijven) met het opzetten van Safe Homes en Source Projects, maar ook hoe we door middel van campagnes en acties bewustwording met betrekking tot mensenhandel en ons werk willen vergroten. Als je interesse hebt om het beleidsplan in te zien, neem dan contact met ons op zodat we het document naar je kunnen e-mailen.

Huidige activiteiten
Momenteel is Home of Change onder andere werkzaam in Nederland. In Leeuwarden hebben wij, in samenwerking met het Leger des Heils het kookproject Taste & See opgezet. Dit project heeft als doel om het welzijn van vrouwen die (gedwongen) in de prostitutie werken te ondersteunen door middel van gezonde maaltijden. Leer hier meer over Taste & See.

Ook organiseren we verschillende bewustwordingsevenementen zoals A Night in Her Shoes. Tevens starten we 18 oktober 2016 een nieuw en ontzettend leuk burgerparticipatieproject. We zijn enthousiast bezig met de voorbereidingen hiervan. Naast de activiteiten die gericht zijn op ons eigen werk, zijn we ook intensief betrokken bij het nationaal platform Stop Moderne Slavernij. Home of Change heeft dit platform geïnitieerd en we zijn sindsdien betrokken (geweest) bij gezamenlijke acties vanuit dit platform, waaronder een schrijf- en rapwedstrijd, de publicatie van de korte verhalenbundel ‘Geboeid‘ en dit digitale magazine. Rond 18 oktober 2016 zal er weer een gezamenlijke campagne gelanceerd worden.

Als laatste is ‘Run for Change’ ook deel van Home of Change. Run for Change wil hardlopers bewegen om in hun directe omgeving in actie te komen voor Home of Change. Lees hier meer en loop mee voor de vrijheid van een ander!

In het buitenland ondersteunen we Doma Mera in Tajikistan. In deze Safe Home worden vrouwen en kinderen opgevangen die op straat leefden en in de (gedwongen) prostitutie werkten. De vrouwen die opgevangen worden krijgen medische hulp, psychische hulp en begeleiding om een nieuw leven op te bouwen en een baan te vinden. In 2014 is Doma Mera een huisbakkerij gestart waar de vrouwen ook kunnen werken als ze willen. Een werkvoorziening zoals deze bakkerij noemen wij een Source Project.

Maar aanleiding van onze onderzoeksreis in Zuid-Afrika, zijn we in oktober 2015 begonnen met straatwerk onder prostituees in Port Elizabeth. In mei 2016 hebben we een huiskamer geopend voor deze meiden, onder de naam Ikhaya Loxolo. Lees hier meer over dit project en blijf ook via onze Facebookpagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom ons werk in Zuid-Afrika.