Het team

Ons team bestaat uit verschillende mensen met verschillende achtergronden, expertise en kwaliteiten. Met elkaar zetten we ons (op vrijwillige basis) in voor Home of Change.

Hoe het begon
Jacqueline van Liere is de oprichtster en directeur van Home of Change Nederland. Na haar studie SPH heeft ze in Zuid-Afrika gewerkt, waar ze misbruikte kinderen op een creatieve manier hun verhaal leerde vertellen. Veel van deze kinderen verkochten zichzelf in de straten van het dorp of werden op warme zomeravonden verhuurd op het strand. Deze rauwe werkelijkheid was aanleiding voor haar om in samenwerking met plaatselijke organisaties op te komen voor deze kinderen. Nadat Jacqueline terugkwam uit het buitenland heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij een mensenrechtenorganisatie en deed ze een korte studie interculturele communicatie gedaan om zich zo verder te ontwikkelen op het gebied van mensenrechten en gemeenschapsontwikkeling. Een onderzoeksreis naar Amerika, Haïti en de Dominicaanse Republiek was voor haar de aanleiding om Home of Change in Nederland te beginnen. De organisatie bestond toen een jaar in Amerika, bestaande uit de oprichter Carolina Flores en een aantal vrijwilligers. Carolina heeft de organisatie in 2013 volledig overgedragen aan Jacqueline, omdat zij en haar man een geweldige baan aangeboden kregen bij een andere internationale organisatie.

Onze medewerkers en het bestuur
Ons team bestaat uit enthousiaste en professionele vrijwilligers. Met elkaar, en in samenwerking met andere organisaties, gaan we ervoor om vrouwen en kinderen een toekomst vol hoop en perspectief te bieden. Elke vrijwilliger van Home of Change heeft een of meerdere taken binnen de organisatie, variërend van het bijhouden van de boekhouding tot het leiden van een campagne of project. Jacqueline stuurt de vrijwilligers aan, waarbij zij ondersteund wordt door de bestuursleden Ferry Ruijtenberg (voorzitter), David Grin (penningmeester) en Annet Fijnvandraat (secretaris). Het bestuur komt minimaal twee keer per jaar bij elkaar om met Jacqueline de activiteiten van de stichting te bespreken en te beoordelen of deze in lijn zijn met onze visie en missie van Home of Change. Tevens worden de financiële jaarverslagen, die gemaakt worden door een extern accountantskantoor, doorgenomen en gekeurd.

Alle medewerkers van Home of Change, ook Jacqueline en de bestuursleden, doen hun werkzaamheden vrijwillig en ontvangen hier vooralsnog geen salaris voor. We streven er gezien de groei en professionaliteit van ons werk echter wel naar om een aantal medewerkers in loondienst te kunnen nemen. Op dit moment hebben we daar alleen de financiële middelen nog niet voor.